CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, büyükşehir statüsü kazanan bazı illerde taşımalı eğitim sisteminin son bulması üzerine, Ordu'da da bu uygulamanın geçerli olup olmayacağını sordu.
"Büyükşehir statüsü kazanmış bazı illerde taşımalı eğitimin sistemden çıkarıldığı, küçük yaştaki öğrencilerin kendi imkanlarıyla okullara ulaşım sağlamaya çalıştığı bu yüzden bir çok öğrencimizin ve ailemizin mağdur olduğu haberlerini takip etmekteyiz" diyen CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı`ya  "Büyükşehir statüsüne statüsüne kavuşan Ordu 'da öğrencilerimizin ve ailelerimizin diğer illerde yaşanan mağduriyeti yaşamaması için  hangi tedbirler ve önlemler alınmıştır?" diye sordu.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, şu soruları yöneltti:
Ordu`da kaç okulda taşımalı eğitim yapılmaktadır? Sözü edilen okulların ilçelere göre dağılımı ve bu okullarda bulunan öğrencilerin sayıları nedir?  Sözü edilen okullarda kaç öğretmen görev yapmaktadır? Ordu`da taşımalı eğitim nedeniyle son 5 yılda kaç köy okulu kapatılmıştır. Bunun ilçelere göre dağılımı nasıldır? Kapatılan köy okulları nasıl değerlendirilmektedir? Okulların kapatılıp, başka okullarla birleştirme kriterleri neye göre belirlenmektedir? Okullar birleştirilirken fiziki şartlar, kapasite ve çevre etkileri dikkate alınmakta mıdır?  Ordu'nun Aybastı ilçesine bağlı Pelitözü köyünde 100 öğrenci kapasiteli ilköğretim okulunun öğrenci azlığı nedeniyle kapatılarak ve 80 öğrencisi olan Toygar Köyüne nakledilmesi kararı hangi gerekçeyle ve hangi şartlar gerekçe gösterilerek alınmıştır? Taşımalı eğitim yönetmeliğinde yer alan asgari öğrenci sayılarının tekrar düzenlenerek, kapanan bazı okulların tekrar açılması konusunda Bakanlığınızca yürütülen bir çalışma var mıdır? Var ise çalışma hangi aşamadadır ve içeriği nedir?    Büyükşehir statüsü kazanmış bazı illerde taşımalı eğitimin sistemden çıkarıldığı, küçük yaştaki öğrencilerin kendi imkânlarıyla okullara ulaşım sağlamaya çalıştığı bu yüzden bir çok öğrencimizin ve ailemizin mağdur olduğu haberlerini takip etmekteyiz.  Büyükşehir statüsüne kavuşmuş Ordu `da öğrencilerimizin ve ailelerimizin diğer illerde yaşanan mağduriyeti yaşamaması için  hangi tedbirler ve önlemler alınmıştır? Bu amaçla yapılan çalışmalar nelerdir? (Ordu Hayat)